Over Stijn Fens

stijn fensIn oktober 1978 bezocht ik voor het eerst Rome en wil er sindsdien nooit meer weg. Maakte als toerist het conclaaf mee waarin Johannes Paulus II tot paus gekozen werd. Een fascinatie voor het Vaticaan en haar bewoners was geboren.

Ik studeerde Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam, met als hoofdvak Italiaans. In 1990 trad ik in dienst van de KRO, waar ik al snel verslaggever werd bij RKK Kruispunt. Later werd ik eindredacteur van programma's als Tussen Hemel en Aarde en Soeterbeeck. In 2005 deed ik in Rome verslag van de dood van Johannes Paulus II en van het daarop volgende conclaaf. Ik deed vaak commentaar bij plechtigheden uit Rome en ging met de paus  op reis. Sinds 2010 werk ik voor KRO Brandpunt. Ook schrijf ik voor dagblad Trouw en kunt u met mij op reis naar Rome. 

Begin 2008 maakte ik samen met Bart Ruijs een serie over het dagelijks leven in het Vaticaan onder de titel Kijk het Vaticaan. Deze serie kreeg in 2009 een vervolg. In 2010 verscheen mijn boek Vaticanië. De geheimen van de paus (ISBN 9789025367695), inmiddels toe aan de vijfde druk.

Op 25 januari 2012 ging vaticaankenner.nl de lucht in.  Een site met nieuws, blogs, filmjes en nog meer over de paus en zijn entourage. Onlangs heb ik de naam veranderd in stijnfens. nl. Waarom? Omdat ik er zin in had!

Eind april 2013 verscheen 'De Nieuwe Paus', het eerste Nederlandstalige boek over paus Franciscus (derde druk).

Eind oktober 2015 was ik een van de vier journalisten die het eerste Nederlandse interview met paus Franciscus maakte. 

Op dit moment werk ik aan een boek over Rome dat  eind 2020 moet verschijnen. 

 

Agenda

De nieuwe paus

'Habemus papam!' schalde er op 13 maart over het majestueuze Sint-Pietersplein in Rome. Paus Franciscus is zijn naam, maar wat weten we nu eigenlijk over de nieuwe opvolger van Petrus?

Lees meer..
Vaticaan op YouTube