'Dag Michele, je spreekt met paus Franciscus'

Mooi verhaal van Andrea Tornielli over de manier waarop deze paus gebruik maakt van de telefoon.

Het was gebruik dat als de bisschop van Rome een lokaal of interlokaal telefoongesprek wilde voeren, zijn secretaris het nummer voor hem draaide en de hoorn vervolgens overgaf aan de paus.

Franciscus doet bijna alles anders en pakt gewoon zelf de telefoon als hij iemand wil spreken. Zo belde hij vlak na zijn uitverkiezing tot paus twee bevriende families in Rome en zegde hij persoonlijk zijn krantenabonnement bij een kiosk in Buenos Aires op.

Voor pausen redelijk uniek, voor Jorge Mario Bergoglio niet. Als aartsbisschop van Buenos Aires deed hij niets anders. Hij had daar niet eens een  secretaris.

Onlang szocht de paus het nummer van Michele Ferri uit Pesaro op. Zijn broer Andrea, eigenaar van een bezinepomp,werd twee maanden geleden vermoord door een van zijn medewerkers. Op zijn Facebookpagina schreef Michele: Ik heb je altijd kunnen vergeven God, maar deze keer niet.' En toen belde de paus...

 

Lees hier het hele verhaal. 

 
 

Agenda

De nieuwe paus

'Habemus papam!' schalde er op 13 maart over het majestueuze Sint-Pietersplein in Rome. Paus Franciscus is zijn naam, maar wat weten we nu eigenlijk over de nieuwe opvolger van Petrus?

Lees meer..
Vaticaan op YouTube