Paus: ‘ Hernieuwd vertrouwen in mijn medewerkers’

Voor het eerst heeft paus Benedictus XVI in het openbaar gereageerd op het schandaal rond zijn butler dat het Vaticaan nu al een paar dagen in zijn greep houdt. Vanochtend aan het eind van de algemene audiëntie op het Sint Pietersplein , zei de paus dat hij nog altijd veel vertrouwen heeft in zijn naaste medewerkers en gaf hij de media een veeg uit de pan.

 ‘Sommige media zijn zich te buiten gegaan aan opgeblazen vermoedens die ongegrond zijn en niets met de feiten te maken hebben. Ze geven een beeld van de Heilige Stoel dat niet overeenkomt met de werkelijkheid.”

Benedictus XVI nam het op voor de mensen met wie hij dagelijks samenwerkt. : ‘ Ik wil hier graag aan mijn naaste medewerkers en aan allen die loyaal, met opofferingsgezindheid en onopvallend mij helpen bij het uitoefenen van mijn ambt, nogmaals mijn vertrouwen en steun uitspreken.”

De gebeurtenissen van de afgelopen dagen hebben hem veel verdriet gedaan , zei de paus. Maar , voegde hij eraan toe: ‘De Kerk wordt geleid door de Heilige Geest en de  Heer zal de Kerk altijd onverminderd blijven steunen op haar weg.’

 

 
 

Agenda

De nieuwe paus

'Habemus papam!' schalde er op 13 maart over het majestueuze Sint-Pietersplein in Rome. Paus Franciscus is zijn naam, maar wat weten we nu eigenlijk over de nieuwe opvolger van Petrus?

Lees meer..
Vaticaan op YouTube